måndag 22 juni 2009

Provokationer

Det har kommit till min kännedom att våra läsare tycker att min och Markves blogg inte provocerar tillräckligt. Därför tänkte jag skriva lite om saker jag stör mig på, och förhoppningsvis provocerar det någon. Kanske till och med flera.

Om Matrix: Jag såg Matrix 2003 och tyckte inte den var så bra. Okej, jag såg den fyra år efter att den kom och allt var nytt och fräscht, men skitsamma, jag tycker fortfarande den var sådär. Jag skulle ge den en till chans häromdagen men då valde TV6 att visa Get Carter istället. Tough luck, Matrix. (By the way så resulterade sexans felvisning i flertalet riktigt irriterade kommentarer på deras hemsida. Har folk inga liv?)

Om vegetarianism: Jag respekterar verkligen vegetarianer (eller ja, verkligen var att ta i, men någorlunda i alla fall) men en sak jag stör mig på är att mycket vegetarisk mat ska se ut som kött. Varför det? Varför avstå kött men ändå vilja ha mat som ser ut som kött? Inte okej. Men fine, nästa gång jag beställer en stor blodig stek på restaurang så ska jag be att få den i form av en morot.

Om monarki: Jag är republikan. Live with it. (Notera här att jag skrev "it" istället för "me", det senare skulle jag inte vilja provocera någon till att göra.)

Om Facebookquiz: Sluta ta de jävla quizen. Snälla. Det är bara ett quiz som känns okej och det är "Vilken typ av ål är du?" mest för att det är så jävla dumt. "Vilken typ av selleri är du?" är också okej. Om det nu finns.

Om Two and a Half Men: När timmen är sen och man på TV visar Two and a Half Men tittar jag. Och jag uppskattar det. Men det betyder inte att jag på något sätt gillar Charlie Sheen. Martin Sheen däremot är som en starkt lysande stjärna på en i övrigt mörk familjehimmel. (Det där blev ju jättepoetiskt. Tummen upp, Per!)

Om getingar: När en geting flyger in i min lägenhet har jag ihjäl den. Sen släpper jag ut den. Den får helt enkelt skylla sig själv. Om jag skulle klämma in mig i ett getingbo skulle getingen garanterat inte släppa ut mig utan att skada mig.

När jag nu listar upp allt såhär inser jag att jag kanske lägger ner lite för mycket tid på att irritera mig över de här sakerna. Jag kanske borde gå och lägga mig istället. Så får det bli. Good night and good luck.

Ps. Spotify-listan är uppdaterad! Klicka på händerna till höger och lyssna! Ds

4 kommentarer:

  1. Anna-Lena Petterson22 juni 2009 kl. 08:14

    Jag är ytterligt provocerad.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig om vegetarianismen! Och därmed inte alls provocerad, utan lika irriterad som du.

    SvaraRadera
  3. Har vi inte redan gått till botten med det här om selleri? Det finns bara två sorter. Och de är sjukt olika.

    En grej som jag stör mig på är när folk som jobbar på mitt sommarjobb (jag tänker inte avslöja vad det är för jobb. Inte än i alla fall) tar såna här hörselkåpor med radio i (som för övrigt är en lyxvara på mitt sommarjobb) och beslagtar dem bara för att de har fast anställning där (och således står över sommarjobbarna i hierarkin). När man sedan lånar hörselkåporna när personen i fråga har semester inser man att det som personen har lyssnat på är en aspruttigt radiokanal som typ Rix eller Lugna Favoriter! Jag blir så jävla förbannad. Om man har hörselkåpor med radio i så får man väl för fan lyssna på nåt bra. Som typ P1 eller nåt. Annars kan man väl lika gärna ha med sig egen musik som man kan lyssna på! Suck.

    SvaraRadera