måndag 23 mars 2009

American inventor

Jag sitter och slökollar på teve när jag plötsligt kommer till ett program som jag fastnar vid ett tag. Programmet heter American inventor. Det är typ uppbyggt som Idol eller nåt fast istället för att folk ska vara bra på att sjunga så ska de ha en uppfinning som de ska försöka sälja in hos juryn. Det här programmet är så otroligt dumt. Men också fruktansvärt underhållande. Nu ska jag förklara hur en audition kan gå till (en sann historia):

En man har kommit på en ny sport, han kallar den Bullet Ball. Det är ungefär som pingis men istället för racket använder man sig av bara händerna, och istället för att studsa bollen rullar man den mellan sig. Den som först tappar ut bollen på sin sida har förlorat.

VAFAN liksom? Hur många har inte kommit på den här sporten? Det känns som något man hittar på när man är typ fem år. Eller som att säga att man har uppfunnit att rulla en boll. Det kan väl ändå inte klassas som en uppfinning?

Men nu kommer den riktigt roliga (eller sorgliga) biten: inte nog med att han har pallrat sig till programmet för att han tycker att det på riktigt är en bra idé, han har också lagt ner 26 (!) år av sitt liv på Bullet Ball. Och på grund av att han har lagt ner så mycket tid och pengar på detta tvingas han nu bo i en bil.  Hans ambition är att Bullet Ball ska bli en OS-sport. Det här kan vara det absolut dummaste jag nånsin sett på teve! Som tur var tyckte juryn också det och han åkte ut.

En annan rolig uppfinning från dagens program var osynlig tårgas (uppfinnaren var en tolvåring...). Lycka till att marknadsföra det! 


P.S. Programmet går på fyran på söndagar kl 23.55. Rekommenderas varmt!

3 kommentarer:

  1. ...och så går det på bästa sändningstid också. Skandal!

    SvaraRadera
  2. kan lägga till att verkligen hade ägnat sitt liv åt detta! Sålt sin vigselring + att han bytt ner sig från en fin bil till en volvo 240!
    Om han inte hade haft 240+ hade han kanske inte kunnat ligga raklång i bilen!

    SvaraRadera
  3. Ja, jag vet! Det var roligt att han sa att han hade bytt ner sig från en Saab till en Volvo. Oj vilket nerbyte.

    SvaraRadera